Welk textiel gebruiken voor peesdoeken voor kaders?

Voor peesdoeken in kaders worden hoofdzakelijk 3 textielsoorten gebruikt, Decotex, Decolux of Decoblack. We leggen in het kort uit wat de verschillen zijn tussen deze textielen.

Decotex

Decotex is een 100% polyester textiel met matte afwerking van 210g/m2. Dankzij onze speciale sublimatie techniek wordt Decotex voorzien van de meest krachtige kleuren. Het doek opgevouwen kan worden en de print kreukbestendig is. 

De Decotex kwaliteit wordt o.a. gebruikt voor wandkaders.

Decoblack

Decoblack is eveneens een 100% polyester textiel met matte afwerking van 260g/m2. Het Decoblack textiel heeft echter een zwarte rug, zodat er geen licht kan doorkomen. Bedrukt met de sublimatie techniek heeft Decoblack eveneens zeer mooie kleuren, het doek kan worden opgevouwen in is kreukbestendig.

De Decoblack kwaliteit wordt o.a. gebruikt voor kadersystemen voor beurzen, dubbelzijdige displays, of overal waar geen licht door het doek mag komen.

Decolux

Decolux is wederom een 100% polyester textiel, ook met een matte afwerking van 260g/m2. Het Decolux textiel geef een zeer mooie kwaliteit wanneer het textiel van binnnenuit wordt verlicht. Daardoor is deze kwaliteit uiterst geschikt voor lightboxen. De Decolux doeken kunnen eveneens worden opgevouwen, en gewassen in de wasmachine.